ΧΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ
ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ.



Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ,
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ.
ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ


ΠΙΣΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙἈΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!!!!!!


Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΛΕΙ ΟΧΙ Ν΄ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΙΣΤΗ.
ΠΑΤΗΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ







ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;


1.Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ;

2.Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ;

3.Ο ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ;

4.ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ;






ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;



ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Α) ΤΟΥ ΑΔΑΜ

Β)ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

Γ)ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ.

ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ




















Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ.

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΠΑΚΝΑΝΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ.
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Άγιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1753 μ.Χ., όπου εξασκούσε το επάγγελμα του κηπουρού για τα προς το ζην. Συκοφαντήθηκε ότι βοηθούσε τους κλέφτες μεταφέροντας πυρίτιδα με το γαϊδουράκι του και εν συνεχεία οδηγήθηκε στην φυλακή όπου υπέστη βασανιστήρια. Τελικά μαρτύρησε διά αποκεφαλισμού, στην ηλικία των 18 ετών, στους στύλους του Ολυμπίου Διός την 7η Ιουλίου του 1771 μ.Χ.  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΓΙΟΥ
Ο Άγιος Μιχαήλ Πακνανάς ή Μπακνανάς, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1753 μ.Χ. από πάμπτωχη οικογένεια. Η οικογένειά του παρότι δεν μπόρεσε να του προσφέρει ούτε την στοιχειώδη μόρφωση, εν τούτοις τον κατήχησε στέρεα στην αληθινή πίστη του Χριστού.Μεγαλώνοντας ο Μιχαήλ ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του, αυτό του κηπουρού. Κατοικούσαν όλοι μαζί σ’ ένα μικρό σπίτι επί της οδού Αστεροσκοπείου, στην πλάτη του σωζόμενου ως σήμερα βυζαντινού ναού των Αγίων Αποστόλων Σολάκη, όντας ενορίτες του ιστορικού ναούς της Παναγίας της Βλασσαρούς, που κατεδαφίστηκε το 1937 μ.Χ. κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στην Αρχαία Αγοράς. 
  Ο Άγιος είχε στην κατοχή του ένα γαϊδουράκι, με το οποίο μετέφερε και πουλούσε διάφορα αγροτικά προϊόντα σταγύρω χωριά της Αθήνας. Μία ημέρα συνελήφθη από τους Τούρκους συκοφαντούμενος ότι μετέφερε πυρίτιδα με τοζώο του για λογαριασμό των αρματωλών και των κλεφτών της γύρω περιοχής. 
  Ευθύς αμέσως τον έριξαν στην φυλακή τυραννώντας τον για τριάντα ημέρες, προκειμένου να απαρνηθεί την πίστη του.
 Σε αυτήν την πρώτη φάση του μαρτυρίου του, ο δεκαοχτάχρονος Μιχαήλ, είχε για συμπαραστάτη του ένα θεοσεβή χριστιανό επονόματι Γεώργιο, ο οποίος τον προετοίμασε για το επερχόμενο μαρτύριο του.
 Βλέποντας οι βασανιστές το ακμαίο φρόνημα και την αδάμαστη πίστη του νεαρού κηπουρού, αποφάσισαν να τον στείλουν στον Βοεβόδα. Παρά τα διάφορα δέλεαρ και κολακείες του τελευταίου ο Άγιος έμενε ακλόνητος στην αγάπη του Χριστού. Ο Βοεβόδας, έπεμψε τον Άγιο στον ονομαστό Καλοπασσιά Ιωαννίνων, ο οποίος μετά την αποτυχία ναεξισλαμίσει τον Άγιο τον έστειλε με την σειρά του στον κριτή να τον δικάσει. Ο γενναίος όμως αθλητής του Χριστού παρά τις απειλές και των τριών, απαντούσε διαρκώς με δύο χαρακτηριστικές λέξεις που δεν ήταν άλλες από το: «Δεν τουρκεύω, δεν τουρκεύω». Τότε ο κριτής αποφάσισε τη διά αποκεφαλισμού θανάτωσή του. 

 ÎœÎ±ÏÏ„ύριο Αγίου Μιχαήλ Πακνανά.

  Κατά τη διάρκεια της μετάβασης του μάρτυρος στον τόπο της εκτέλεσης και παρά τα βασανιστήρια που είχε υποστεί, πήγαινε με μεγάλη προθυμία και χαρά προς τον τόπο του μαρτυρίου. Μάλιστα ζητούσε από τους χριστιανούς που απαντούσε στον δρόμο του να τον συγχωρήσουν, ευχόμενος παράλληλα ο Θεός να συγχωρήσει και αυτούς. Όταν έφτασε ο γενναίος Μιχαήλ στους στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου είχε οριστεί ότι θα γίνει η εκτέλεσή του,αφού προσευχήθηκε περίμενε ήρεμος το στέφανο του μαρτυρίου. Ο δήμιος για να κάνει τον Άγιο να δειλιάσει έστω και την ύστατη ώρα, χτύπησε αρχικά τον λαιμό του με την ανάποδη πλευρά του σπαθιού. Έπειταέσκισε το δέρμα του νεαρού κτυπώντας τον ελαφρά με την με την κοφτερή πλευρά του σπαθιού, για να τον πανικοβάλει. Όταν όμως ο άγιος ήρεμος και γεμάτος θάρρος τον προκάλεσε λέγοντάς του  «χτύπα για την πίστη», ο δήμιος εξαγριώθηκε και τον αποκεφάλισε βίαια. Ήταν 9 Ιουλίου του 1771 μ.Χ..
                                                  Ο αποκεφαλισμός του Αγίου Μιχαήλ έλαβε χώρα επί των μαρμάρων της βορειοανατολικής πλευράς του αρχαίου ναού του Ολυμπίου Διός. Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι σήμερα σε έναν από τους στύλους του αρχαίου ειδω-λολατρικού ναού σώζεται εγχάρακτη επιγραφή που μαρτυρεί και επιβεβαιώνει τον αποκεφαλισμό του Αγίου, και γράφει το ακόλουθο: «1771 Ιουλίου 9, απεκεφαλίσθη ο Πακνανάς Μιχάλης…». ​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου