ΧΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ
ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ.



Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ,
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ.
ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ


ΠΙΣΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙἈΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!!!!!!


Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΛΕΙ ΟΧΙ Ν΄ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΙΣΤΗ.
ΠΑΤΗΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ







ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;


1.Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ;

2.Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ;

3.Ο ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ;

4.ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ;






ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;



ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Α) ΤΟΥ ΑΔΑΜ

Β)ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

Γ)ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ.

ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ




















Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ.


Θεσσαλιώτιδοςδος & Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου

Powered by Web Αγαπητοί μου άδελφοί, Πρεσβύτεροι καί Διάκονοι, Οσιώτατοι Μοναχοί καί Μοναχές, Ευλογημένε καί περιούσιε Λαέ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
    Ευφρόσυνη καί φωτεινή ανέτειλε καί πάλι ή άγια ή μέρα του Πάσχα, της Αναστάσεως τοϋ Κυρίου μας καί σκορπίζει χαρά, παρηγοριά, αγαλλίαση καί βεβαία έλπίδα ζωής σέ όλους τούς πιστούς, παρά τήν Επικρατούσα σέ όλον τόν κόσμο βαρειά ατμόσφαιρα έξ αιτίας τής πολυδιάστασης κρίσεως μέ όλες τις γνωστές Οδυνηρές Επιπτώσεις της, στόν καθημερινό βίο της ανθρωπότητος.
Ανέστη εκ του Τάφου ο Χριστός, ο Θεάνθρωπος Κύριός μας και μαζί Του ανέστη ο άνθρωπος.Η καταδυναστεία του θανάτου αποτελεί παρελθόν. Ή απελπισία της αιχμαλωσίας του Άδου παρήλθε ανεπιστρεπτί. Ο μόνος 'Ισχυρός καί Κραταιός, Χορηγός της ζωής, αφού ανέλαβε εθελουσίως διά της Ένσαρκώσεώς Του όλη την δυστυχία της ανθρωπίνης φύσεώς μας, ακόμη και τον θάνατο, ενέκρωσε τον Άδη τη αστραπή της θεότητός Του καί χάρισε στον άνθρωπο ζωή αιώνιο.
   Ή αγία μας Εκκλησία, ως Σώμα Χριστού, μέσω της μυστηριακής ζωής καί έμπονου καί συστηματικού αγώνα, ζή αδιάλειπτα στους αιώνες το θαύμα της Αναστάσεως καί διά των άγίων Μυστηρίων της, της Θεολογίας καί της πρακτικής διδασκαλίας της, το μεταλαμπαδεύει καί έτσι μας δίνει την δυνατότητα να μεταλάβουμε του θαύματος, να μετάσχουμε της νίκης και του θανάτου, να γίνουμε τέκνα φωτόμορφα της Αναστάσεως καί αληθώς «θείας κοινωνοί φύσεως», όπως συνέβη καί συμβαίνει μέ όλους τούς Αγίους μας.
Αδελφοί μου,
Για να βιώσουμε καί μεις το Φώς της Αναστάσεως η αγία μας 'Εκκλησία μας καλεί όλους με την διαρκή μετάνοια, τα χαροποιά δάκρυα, την αδιάλειπτη προσευχή, τον περιορισμό των Επιθυμιών, την υπομονή στα Οδυνηρά του βίου και την προσπάθεια για πρακτική εφαρμογή όλων των εντολών του Θεού και μάλιστα της κεφαλαιώδους εντολής της αγάπης να μετάσχουμε στην Σταυρική Κένωση του Θεανθρώπου, ώστε νά έλθη η Πασχάλιος ευφροσύνη.
 «Δεύτε του καινού τής αμπέλου γεννήματος, τής θείας ευφροσύνης, έν τή εύσήμω ημέρα τής έγέρσεως, Βασιλείας τε Χριστού κοινωνήσωμεν, υμνούντες αυτόν, ώς Θεόν είς τούς αιώνας» (β' τροπάριο η' Ωδής του Άναστασίμου Κανόνος).

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί μου!
Με αναστάσιμες εύχές Ό Μητροπολίτης Σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου