ΧΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ
ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ.Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ,
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ.
ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ


ΠΙΣΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙἈΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!!!!!!


Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΛΕΙ ΟΧΙ Ν΄ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΙΣΤΗ.
ΠΑΤΗΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;


1.Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ;

2.Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ;

3.Ο ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ;

4.ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ;


ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Α) ΤΟΥ ΑΔΑΜ

Β)ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

Γ)ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ.

ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 25 - 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 

  Δοξάζουμε αγαπητοί μου αδελφοί τον Τριαδικό Θεό που και φέτος μας αξίωσε να εορτάσουμε την μνήμη του προστάτου μας Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη.
Το εσπέρας του Σαββάτου 25 Οκτωβρίου λάμπρυνε την εορτή μας με την παρουσία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνη κ.κ.Σεραφείμ πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας.
 
Το πρωϊ της Κυριακής 26 Οκτωβρίουκαι ώρα 5π.μ τελέστηκε το Μεσονυκτικόν,η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού,η ακολουθία της΄Α΄, Γ΄΄και ΣΤ΄, Ώραςδιαβάσαμε και το Ψαλτηράκι και εν συνεχεία στις 7 ξεκίνησε η ακολουθία του Όρθρου με τον πολυέλεο και την εκλογή του Αγίου.
Στη Θεία Λειτουργία η προσέλευση στην ουράνια τράπεζα ήταν συγκινιτική καθώς μικρή και μεγάλη έλαβαν Σώμα και Αίμα Χριστού και τέλος έγινε η αρτοκλασία και τα κόλλυβα του Αγίου.
 Το απόγευμα τελέστηκε η ΄Θ Ώρα,η Παράκληση του Αγίου Δημητρίου,ο Μεθέορτος Εσπερινός και τέλος το Κτιτορικό Μνημόσυνο.
Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ.
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ 2013
 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ  ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤ'ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ.
 
 
 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ.κ.ΚΥΡΙΛΛΟ τον Β΄.
  Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ.
   Ο ΠΑΤΗΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΜΟΣ ΑΡΧ.ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ  ΜΥΡΟΒΛΥΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ.
  ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ  ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΔΙΟΤΙ  ΕΙΣΤΕ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ  ΜΕΓΑΛΟΝ ΑΓΙΟ.  
 

 Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ κ.ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΟ ΩΣΤΕ Η ΚΑΝΤΗΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.  
  Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΙΑΚΟΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ. 

 
 ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ.!!! ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΙΚΑ,ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ ΣΙΩΠΗΛΑ.


 Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ.ΒΟΗΘΗΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΔΕΣΚΑΤΑ. 

 ΕΤΙ ΔΕΟΜΕΘΑ ΥΠΕΡ ΕΛΕΟΥΣ ΖΩΗΣ,ΕΙΡΗΝΗΣ,ΥΓΕΙΑΣ,ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΣΟΥ.......

 ΘΕΟΤΟΚΕ ΠΑΡΘΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.
   ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΩ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΕΜΠΛΟΥ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΑ ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ.
    ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΗ,ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΠΑΚΑΒΕΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΖΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.
  ΕΠΙΣΗΣ Ο ΠΑΤΗΡ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΘΥΜΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΟΚΤΩ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ:
  ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ,ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΚΑΛΕΣΩ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.
  ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΗ Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ.
ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΤΕ.
   ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΤΙΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΙ Ο ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΛΗΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΝΕΣΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΛΟΥΠΟΥ.


1 σχόλιο:

  1. ΠΑΤΕΡ ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ. Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΡΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ,ΔΗΜΙΟΥΕΡΓΗΣΕ ΔΙΜΗΝΑΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΩ ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΔΕΚΜΡΙΟΣ 2015 ΤΕΥΧΟΣ 2 ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ZeiKyrios ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ zeikyrios@yahoo.gr ΠΡΕΣΒΕΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή