ΧΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ
ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ.



Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ,
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ.
ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ


ΠΙΣΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙἈΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!!!!!!


Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΛΕΙ ΟΧΙ Ν΄ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΙΣΤΗ.
ΠΑΤΗΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ







ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;


1.Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ;

2.Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ;

3.Ο ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ;

4.ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ;






ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;



ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Α) ΤΟΥ ΑΔΑΜ

Β)ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

Γ)ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ.

ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ




















Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΑΓΙΩΝ

Όσιος Μακάριος του Κολαζίνσκ

10.jpg
Καταγόταν από οικογένεια ευγενών και γεννήθηκε στο χωριό Γκρίμπκοβα, κοντά στην πόλη Κασίν της Ρωσίας. Στο βάπτισμα έλαβε το όνομα Ματθαίος. Από μικρός αγαπούσε να διαβάζει τα ιερά βιβλία, που του άναψαν τον θείο πόθο. Παρά την ευσέβεια των γονέων του, δεν του επέτρεψαν να μονάσει και τον οδήγησαν στον γάμο. Ο διετής έγγαμος βίος του ήταν πλουτισμένος από την ευσέβεια και την εγκράτεια. Μετά τον θάνατο των γονέων και της συζύγου του, αναχωρεί από τον κόσμο, αφού πούλησε όλα τα υπάρχοντά του και τα έδωε στους φτωχούς.
Κοινοβίασε στη μονή Γκλομπούκοφσκυ και ως μοναχός έλαβε το όνομα Μακάριος. Διακρίθηκε για την ταπείνωση που έδειξε σε όλα τα διακονήματα που του δόθηκαν. Τις νύχτες αγρυπνούσε με προσευχή και μελέτη και προσπαθούσε να μιμηθεί τα κατορθώματα των παλαιών ασκητών. Με την ευλογία του ηγουμένου του αναχώρησε για την έρημο. Τα άγρια θηρία πλησιάζοντάς τον ημέρευαν.
Σύντομα ήλθαν κοντά του αρκετοί μοναχοί να υποταχθούν. Εκεί συγκρότησαν μονή κι έκτισαν ναό της Αγίας Τριάδος - Κοζαλίνσκ, ζώντας μ' ένα αυστηρό τυπικό, κατά τα πρότυπα του Αγίου Όρους. Ως ηγούμενος ο Μακάριος συνέχισε την ασκητική του ζωή.
Ένας από τους θαυμαστές του Μακαρίου ήταν ο σύγχρονός του άγιος Ιωσήφ του Βολοκολόμσκυ και ο μεγάλος στάρετς Μητροφάνης, που έζησε στο Άγιον Όρος. Μαθητής του Μακαρίου ήταν ο όσιος Κασσιανός ο Έλληνας του Ούγκλιτς (+1504), που ήταν συγγενής του, και ο όσιος Παΐσιος του Ούγκλιτς (+1504), που ίδρυσε μονή της Αγίας Σκέπης.
Ο άγιος Μακάριος έζησε εννέα έτη στο Άγιον Όρος. Εκοιμήθη στις 17.3.1483 αναφωνώντας «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν» και δίνοντας ευχές, ευλογίες και συμβουλές στα πνευματικά του τέκνα. Η εύρεση των τιμίων λειψάνων του έγινε στις 26.5.1521 και αποτέλεσαν πηγή πολλών θαυμάτων. Στη Σύνοδο της Μόσχας του 1547 ο άγιος Μακάριος κατετάγη στο Ρωσικό Αγιολόγιο.
Πηγή:
Μοναχού Μωυσέως Αγιορείτου
Εκδόσεις Μυγδονία
Θεσσαλονίκη, 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου