ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
“Τα Χριστούγεννα είναι, άμεσα συνδεδεμένα και με τη Σταύρωση και την Ανάσταση, αλλά και την Ανάληψη και την Πεντηκοστή. Ο Χριστός-Θεάνθρωπος χαράζει το δρόμο, που καλείται να βαδίσει κάθε σωζόμενος άνθρωπος, ενούμενος μαζί Του. Ο Ευαγγελισμός και τα Χριστούγεννα οδηγούν στην Πεντηκοστή, το γεγονός της θεώσεως του ανθρώπου εν Χριστώ, μέσα δηλαδή στο σώμα του Χριστού. Αν τα Χριστούγεννα είναι η γέννηση του Θεού ως ανθρώπου, η Πεντηκοστή είναι η τελείωση του ανθρώπου ως Θεού κατά χάριν. Με το βάπτισμά μας μετέχουμε στη σάρκωση, το θάνατο και την ανάσταση του Χριστού, ζούμε και μεις τα «Χριστούγεννά μας», την ανά-πλασή μας. Οι Άγιοι δε, που φθάνουν στην ένωση με το Χριστό, τη θέωση, μετέχουν στην Πεντηκοστή και φθάνουν έτσι στη τελείωση και ολοκλήρωση του αναγεννημένου εν Χριστώ ανθρώπου. Αυτό σημαίνει εκκλησιαστικά πραγμάτωση του ανθρώπου, εκπλήρωση δηλαδή του σκοπού της υπάρξεώς του”.
Πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΑΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ.ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΣΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ.

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Ι.Μ.ΗΛΕΙΑΣ

Μέ τη χάρη του Θεού από το διάστημα 10 με 15 Ιανουαρίου βρέθηκα στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.  Ο Θεός με αξίωσε να λειτουργίσω με τον ταπεινό Επίσκοπο Ωλένης πατήρ Αθανάσιο Μπαχό έναν πραγματικό λειτουργό του Υψίστου.Με τον Θεοφιλάστατο γνωριζώμαστε από το 2006 όταν ήταν ακόμα αρχιμανδρίτης από την πανήγυρι της Ι.Μ.ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ στο Κρυονέρι Αμαλιάδας όπου κάθε Αύγουστο στης 23 τιμάται η Παναγία η Λόπεσιώτισα με την γερόντισα Μακρίνα να κρατάει την καντήλα της Παναγιάς μας ακοίμητη.

 Την Τρίτη 11 του μηνός μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου λειτουργήσαμε στην Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Φραγκαπηδήματος  
 Τήν Παρασκευή 14 του μηνός Απόδοσις της εορτής των Θεοφανείων λειτουργήσαμε στο μετόχι της Μονής στην Ξυλοκέρα.
 ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
 Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΩΛΕΝΗΣ κ.κ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΧΟΣ
Επίσης να ευχαριστήσω τους Πατέρες που συλλειτουργήσαμε μαζί και είναι ο π.Νικόλαος,ο π.Αυγερινός,ο π.Παναγιώτης,ο π.Διονύσιος,ο π.Παναγιώτης,και ο π.Ιωάννης.
Την γερόντισα της Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Μαρκέλλη μοναχή για την φιλοξενεία της.
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΟΠΕΣΙΩΤΙΣΑΣ
 ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚ ΒΑΘΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ
 ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ
Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ ΜΑΚΡΙΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου