ΧΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ
ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ.



Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ,
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ.
ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ


ΠΙΣΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙἈΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!!!!!!


Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΛΕΙ ΟΧΙ Ν΄ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΙΣΤΗ.
ΠΑΤΗΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ







ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;


1.Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ;

2.Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ;

3.Ο ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ;

4.ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ;






ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;



ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Α) ΤΟΥ ΑΔΑΜ

Β)ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ

Γ)ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ.

ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ




















Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ

1) Τι είναι ΠΙΣΤΙΣ; Πίστη είναι «ελπιζομένων υπόστασις, πραγμάτων έλεγχος ου βλεπομένων» δηλαδή πίστη στον εν Τριάδι Θεό, στον Πατέρα, στο σεσαρκωμένο Λόγο και στο ΄Αγιο Πνεύμα. Στη Μία, Αγία, Καθολική, Αποστολική και Ορθόδοξο Εκκλησία. Στο ένα Βάπτισμα και σε όσα περιλαμβάνονται στο ΣΥΜΒΟΛΟ της ΠΙΣΤΕΩΣ.
Η πίστη μας στο Χριστό και την αγία Του Εκκλησία δεν είναι πείραμα, που μπορεί να γίνει στο επιστημονικό εργαστήριο και έτσι να αποκτήσουμε γνώση και εμπειρία των φαινομένων, που ακολουθούν. Δεν είναι επιστημονική μάθηση που τη μαθαίνουμε από τα βιβλία. Αλλά, ακούμε περί πίστεως, «η πίστις εξ ακοής» όπως λέγει η Αγία Γραφή.
Δεν είναι ατομική, προσωπική ή υποκειμενική γνώμη η πίστη. Δηλαδή δε μπορούμε να έχουμε γνώμη και να πούμε τι είναι πίστη.
Πολλοί μου λένε «Εγώ πάτερ πιστεύω αυτό». Ο άλλος μου λέγει: «Εγώ πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη…» και τι παρατηρείται; Ο επιστήμων έχει «πιστεύω». Πιστεύει στην επιστήμη του, στην παρατήρησή του και στο πείραμα. ΄Εχει και ο αθλητής «πιστεύω». Πιστεύει στους μύς, στη δόξα, στη διάκριση της «πρωτιάς». Ο έμπορος και ο πλεονέκτης έχουν «πιστεύω», αλλά το «πιστεύω» τους βρίσκεται στο κέρδος. ΄Εχει και ο υλιστής το φανατικώτατο δικό του «πιστεύω», την ύλη και το μηδέν. Ανάλογα δηλαδή με αυτά που καλλιεργούμε μέσα μας, ανάλογα με τα πάθη και τις αδυναμίες μας έχουμε και ένα «πιστεύω».
2) Η αληθινή πίστη είναι δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Είναι η ακατάληπτη πνευματική ικανότητα να «πιάνει» η ψυχή εν Αγίω Πνεύματι τα ουράνια. Είναι ο φωτισμός, που φέρνει κάτω από τον πνευματικό έλεγχο του νου και της καρδιάς τα ουράνια και ασύλληπτα μυστήρια του Θεού, σαν να είναι μια απτή πραγματικότητα. Αυτό είναι πίστις!
 3) Πίστη, κατά το αγιογραφικό είναι: «ελπιζομένων υπόστασις, πραγμάτων έλεγχος ου βλεπομένων», δηλαδή η υπόσταση εκείνων των αγαθών, που ελπίζουμε να απολαύσουμε, και που γίνονται χειροπιαστά στη ψυχή μας από τώρα. Είναι ακόμη, η πίστη ένας έλεγχος δηλαδή μια απόδειξη, μια φανέρωση, των αδήλων πραγμάτων του Θεού, που δεν βλέπονται με τα σωματικά μας μάτια, αλλά που έχουμε πνευματική πληροφορία περί αυτών και που μπορούμε να τα απολαμβάνουμε με τις πραγματικές μας αισθήσεις από τώρα.
Αποσπάσματα από το βιβλίο “Γνώσις και βίωμα της Ορθοδόξου Πίστεως” του π. Στεφάνου Αναγωνστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου